Direktlänk till inlägg 30 oktober 2013
Jag har gjort ett eget recept på småkakor, men hälften av den vita massan blir tyvär över. Här kommer receptet.
Ingredienser:
1,5 dl strösocker
1,5 msk florsoker
0,5 äggvita
0,5 dl kallt vatten
0,5 msk gelatinpulver
0,5 dl kokhett vatten
1 paket schärs biscotti
4,5 g blockchoklad
Gör så här:
Blanda strösocker, florsocker, äggvita och kalltvatten i en bunke.
I en annan bunke/gryta häller du de kokheta vattnet och rör ut gelatinpulvret.
Häll sedan gelatinblaningen i de andra ingredienserna och vispa med elvisp i 30 min! så den bildar en vit massa.
Ställ den vita massan i kylskåpet i cirka 20 min.
Lägg nu ut den vita massan på biscottiarna så massan bildar små låga kakor.
Haka blockchokladen och strä på kakorna.
Ställ kakorna i minst 4 timmar innan servering.
Lycka till!
Hej, här kommer det lite tips på vad du kan köpa och göra som allergiker. Jag gillar Sempers varor. De har allt fån müsli till knäckebröd till kakor. Jag brukar köpa spesialflingor ( spesial k kopia typ), lantknäcke, grovknäcke, kolakakor, a...
Jag har gjort en frölimpa. Här får ni mitt eget recept. Ingredienser: 50 g jäst 5,5 dl mjölk 1 msk rapsolja 1 msk fiberhusk 1 dl ljussirap 0,5 dl linfrön 0,5 dl krossat bovete 11 dl mjöl: 5 dl semper grov mix, 3 dl semper fin mi...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 |
30 | 31 |
||||||
|