Direktlänk till inlägg 8 december 2013

Lussekatter

Av Emmy Löfgren - 8 december 2013 20:49

Jag har tyvärr inte tid att göra ett helt eget lussekattsrecept men jag har tagit ett recept från internet och gort om det lite. Här kommer receptet.


Det blir 30 - 35 lussekatter

 

Ingredienser:

50 g röd jäst ( jäst för söta degar)

150 g mildas mjölkfria margarin (fast margarin)

5 dl risdryck

2 msk fiberhusk

2 förpackningar saffran

1 1,5 dl ljus sirap

0,5 tsk salt

1 L Lailas fina mjölmix (gult)

 

Lite Lailas fina mjölmix till utbakningen

1 ägg eller kallt kaffe att pänsla med. Det funkar även med matolja/rapsolja.

 

Gör så här:

Stöt (eller snarare mosa) saffran tillsamans med lite socker i en mortel. Smula jästen i hushållsassistenten.

Smält de mjölkfria margarinet och häll i risdrycken och värm till cirka 37 grader.

Häll lite av vätskan över jästen och rör om tills den löst sig. Häll sedan över resten av vätskan. Häll i fiberhusk, vispa runt lite och låt det stå i 10 min.

Häll i den ljusa sirapen, salt, saffran och mjöl. Arbeta degen i hushållsassistenten i 5 min, den ska vara ganska lös. Låt degen jäsa i 30 min under bakduk.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Knåda den INTE, utan skär loss bitar som du försicktigt rullar , med mjölade händer, till en orm, snurra sedan ihop den så den får den lussekattsform du vill ha. Lägg de sedan på bakplåtsklädda plåtar. Tryck försiktigt i russin.

Låt degen jäsa under bakhanduk i 25 min.

Pänsla med ägg eller kallt kaffe. Det funkar att låta bli att pänsla också, men då får det inte lika mycket färg. Grädda i mitten av ugneni 220 grader i cirka 8 min.

 

Lycka till!

 

 

 
 
Ingen bild

Mira

25 februari 2014 15:44

fina lussekatter

Emmy Löfgren

24 maj 2014 18:34

Tack

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emmy Löfgren - 13 november 2013 21:10


En 16 årig tjej som heter Smila Luuk har gett ut en bakbok med mycket recept på bröd, kakor, tårtor, muffins, pizza bullar med mera. Hon har också skrivet ut en massa tips.  Boken är verkligen bra.    Även Fria är ett bra glutenfritt märke...

Av Emmy Löfgren - 30 oktober 2013 17:46


Jag har gjort ett eget recept på småkakor, men hälften av den vita massan blir tyvär över. Här kommer receptet.   Ingredienser: 1,5 dl strösocker 1,5 msk florsoker 0,5 äggvita 0,5 dl kallt vatten   0,5 msk gelatinpulver  0,5 dl kokhet...

Av Emmy Löfgren - 27 oktober 2013 19:04

Hej, här kommer det lite tips på vad du kan köpa och göra som allergiker.   Jag gillar Sempers varor. De har allt fån müsli till  knäckebröd till kakor. Jag brukar köpa spesialflingor ( spesial k kopia typ), lantknäcke, grovknäcke, kolakakor, a...

Av Emmy Löfgren - 26 oktober 2013 18:03

Jag har gjort en frölimpa. Här får ni mitt eget recept.   Ingredienser: 50 g jäst 5,5 dl mjölk 1 msk rapsolja 1 msk fiberhusk 1 dl ljussirap 0,5 dl linfrön 0,5 dl krossat bovete 11 dl mjöl: 5 dl semper grov mix, 3 dl semper fin mi...

Presentation


Hej!
Jag är en glutenallergisk tjej, som gillar att baka.
På den här bloggen kommer jag lägga ut mina egna recept.
Jag kommer också att tipsa om bra grejer från tex Semper, Fria och Schär. :)

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards