Direktlänk till inlägg 26 oktober 2013
Jag har gjort en frölimpa. Här får ni mitt eget recept.
Ingredienser:
50 g jäst
5,5 dl mjölk
1 msk rapsolja
1 msk fiberhusk
1 dl ljussirap
0,5 dl linfrön
0,5 dl krossat bovete
11 dl mjöl: 5 dl semper grov mix, 3 dl semper fin mix, 2 dl jyttemjöl och 1 dl potatismjöl
1 msk flytandemargarin
Till ganering:
rapsolja
solrosfrön
Gör så här:
Smula ner jästen i en asistent.
Värm mjölken till cirka 37 grader.
Blanda i den kalla oljan i den varma mjölken.
Häll mjölkenblandningen över jästen och rör tills jästen löst sig.
Rör ner fiberhusken och låt svälla i 12 min.
Blanda noga ner sirapen, linfröna och bovetet.
Häll sedan ner mjölet i små portioner på låg fart i asistenten.
Kör nu på max i 5 min.
Låt degen jäsa övertäkt i cirka 30 min.
Kleta nu på flytande margarin på insidan av en limpform, cirka 25 x 11,5 cm och cirka 8 cm hjup.
Flytta degen till limpformen.
Sätt ungnen på 200 grader. Pänsla brödet med rapsolja ovh strö på solrosfrön.
Grädda brödet nere i ungnen i cirka 30 min.
Ta bort formen och låt svalna inlindad i bakhanduk.
Skiva och frys in så håller den sig längre.
Tips: Har ni inga asistent så kan ni använda elvisp med degkrokar.
Lycka till!
Hej, här kommer det lite tips på vad du kan köpa och göra som allergiker. Jag gillar Sempers varor. De har allt fån müsli till knäckebröd till kakor. Jag brukar köpa spesialflingor ( spesial k kopia typ), lantknäcke, grovknäcke, kolakakor, a...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 | |||
28 |
29 |
30 | 31 |
||||||
|