Direktlänk till inlägg 26 oktober 2013

Emmys frölimpa

Av Emmy Löfgren - 26 oktober 2013 18:03

Jag har gjort en frölimpa. Här får ni mitt eget recept.


Ingredienser:

50 g jäst

5,5 dl mjölk

1 msk rapsolja

1 msk fiberhusk

1 dl ljussirap

0,5 dl linfrön

0,5 dl krossat bovete

11 dl mjöl: 5 dl semper grov mix, 3 dl semper fin mix, 2 dl jyttemjöl och 1 dl potatismjöl

1 msk flytandemargarin


Till ganering:

rapsolja

solrosfrön


Gör så här:


Smula ner jästen i en asistent.

Värm mjölken till cirka 37 grader. 

Blanda i den kalla oljan i den varma mjölken.

Häll mjölkenblandningen över jästen och rör tills jästen löst sig.

Rör ner fiberhusken och  låt svälla i 12 min. 

Blanda noga ner sirapen,  linfröna och bovetet.

Häll sedan ner mjölet i små portioner på låg fart i asistenten.

Kör nu på max i 5 min.

Låt degen jäsa övertäkt i cirka 30 min. 

Kleta nu på flytande margarin på insidan av en limpform, cirka 25 x 11,5 cm och cirka 8 cm hjup.

Flytta degen till limpformen.

Sätt ungnen på 200 grader. Pänsla brödet med rapsolja ovh strö på solrosfrön.

Grädda brödet nere i ungnen i cirka 30 min.

Ta bort formen och låt svalna inlindad i bakhanduk.

Skiva och frys in så håller den sig längre.


Tips: Har ni inga asistent så kan ni använda elvisp med degkrokar.

 

Lycka till!

 
 
Ingen bild

Monica

27 oktober 2013 08:44

Hej!
Var har du hittat receptet?

Emmy Löfgren

27 oktober 2013 09:31

Jag har gjort receptet själv

 
Ingen bild

mira

27 oktober 2013 09:46

Vilken bra blogg.

Emmy Löfgren

27 oktober 2013 09:50

Tack

 
Ingen bild

Erik

24 november 2013 11:35

Hej Emmy. Har du något gott lussekatts recept?

Emmy Löfgren

2 december 2013 17:16

Inte än men kan försöka göra ett.
Tack för tipset.
/Emmy

 
Ingen bild

Mira

2 december 2013 15:51

Tack för tippsen om bra märken och jag tycker det här var en bra blogg man lär sej mycket om hur det är att vara gluten allergisk
och man får mycket nya tips.

Emmy Löfgren

2 december 2013 17:17

Vad kul att du gillar den. Jag vet hur jobbigt det kan vara så jag försöker hjälpa till.
/Emmy

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emmy Löfgren - 8 december 2013 20:49


Jag har tyvärr inte tid att göra ett helt eget lussekattsrecept men jag har tagit ett recept från internet och gort om det lite. Här kommer receptet.   Det blir 30 - 35 lussekatter   Ingredienser: 50 g röd jäst ( jäst för söta degar) 150 ...

Av Emmy Löfgren - 13 november 2013 21:10


En 16 årig tjej som heter Smila Luuk har gett ut en bakbok med mycket recept på bröd, kakor, tårtor, muffins, pizza bullar med mera. Hon har också skrivet ut en massa tips.  Boken är verkligen bra.    Även Fria är ett bra glutenfritt märke...

Av Emmy Löfgren - 30 oktober 2013 17:46


Jag har gjort ett eget recept på småkakor, men hälften av den vita massan blir tyvär över. Här kommer receptet.   Ingredienser: 1,5 dl strösocker 1,5 msk florsoker 0,5 äggvita 0,5 dl kallt vatten   0,5 msk gelatinpulver  0,5 dl kokhet...

Av Emmy Löfgren - 27 oktober 2013 19:04

Hej, här kommer det lite tips på vad du kan köpa och göra som allergiker.   Jag gillar Sempers varor. De har allt fån müsli till  knäckebröd till kakor. Jag brukar köpa spesialflingor ( spesial k kopia typ), lantknäcke, grovknäcke, kolakakor, a...

Presentation


Hej!
Jag är en glutenallergisk tjej, som gillar att baka.
På den här bloggen kommer jag lägga ut mina egna recept.
Jag kommer också att tipsa om bra grejer från tex Semper, Fria och Schär. :)

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards